nombre usuario

Cap infant sense estiu

Creador: TRUC2 AEiG Nostra Dona de la Salut

Cap infant sense estiu

Introducció

Els Truc 2 de l’agrupament AEiG Nostra Dona de la Salut hem creat el projecte “Cap infant sense estiu”. “Cap infant sense estiu” consisteix en un casal d’estiu per a nenes en risc d’exclusió social. Amb aquest projecte volem donar un servei d’educació en el lleure durant les primeres setmanes d’estiu als fills d’aquelles persones que estiguin treballant i no es puguin permetre un casal d’estiu convencional.

Els Truc hem iniciat aquest projecte motivats per la voluntat de fer servei, impulsada des del moviment escolta. Atès que considerem que durant les diferents etapes del cau hem anat adquirint el coneixement necessari per a realitzar una activitat d’aquestes característiques, Truc 2 és el moment idoni per a fer-ho i demostrar les nostres capacitats.

Creiem que és necessari un casal d’aquestes característiques al nostre municipi i també que aquest ajudarà a moltes famílies a passar un millor estiu.

El casal serà realitzat pels membres de Truc 2 de l’AEiG Nostra Dona de la Salut i tindrà una durada de dues setmanes, des del 27 de juny de 2016 fins al 10 de juliol del mateix any, a la població de Sant Feliu de Llobregat. A més d’oferir activitats entretingudes a tots els infants que s’hi apuntin, volem realitzar aquest projecte des d’una òptica ètica, fomentant la bona convivència social i el creixement integral de la persona.


Context

La nostra idea

El ”Cap infant sense estiu”va ser una idea sorgida durant el primer trimestre d'aquest mateix curs, tenint en compte una sèrie de factors. Entre ells el de realitzar un projecte com a Truc que som. Generalment des de Truc aquest projecte s'enfoca a nivell internacional, però ates als problemes  percebuts a nivell local ens va fer canviar l'orientació que li volíem donar al projecte. 

Un altre factor que ens va  animar a realitzar un projecte d’aquest caire va ser la nostre proximitat als infants, en el nostre cas els del cau i la nostra voluntat alhora de colaborar en la seva educació.


Una problemàtica

El món és injust, trobem infinitat de problemàtiques i injustícies. Normalment només ens fixem en a nivell global i sempre deleguem la culpa als líders polítics. Però realment molt a prop nostre podem trobar grans injustícies. Nosaltres, fent recerca, ens vam adonar que a la nostra ciutat hi havia una problemàtica important: infants en risc d’exclusió social, situació que en els últims anys de crisi ha anat augmentant. Vam detectar que, per factors socials o econòmics, es produïa una situació de desavantatge entre diferents infants. Per tant vam decidir actuar davant d’aquesta problemàtica social. Per entendre la situació a Sant Feliu de Llobregat a continuació adjuntem una sèrie de dades sobre la nostra població.
Presentació

“Cap infant sense estiu”va ser una idea sorgida durant el primer trimestre d'aquest mateix curs, tenint en compte una sèrie de factors. Entre ells el de realitzar un projecte com a Truc que som. Generalment des de la nostra unitat aquest projecte s'enfoca a nivell internacional, però atès als problemes  percebuts a nivell local ens va fer canviar l'orientació que li volíem donar al projecte.  Cal posar èmfasi en el fet que aquest projecte en el seu inici estava plantejat per dur-lo a terme per a infants refugiats, però veient que el projecte d'acollir refugiats a Catalunya no prosperava vam decidir ampliar els beneficiaris del projecte. I és  per això que el nostre projecte va dirigit als infants de Sant Feliu de Llobregat.


  Model educatiu

El model educatiu en el que es basa aquest projecte segueix una línea similar a la de l’escoltisme, sent aquest una eina de transformació social. Basant-nos en les lleis escoltes, però adaptant-ho a les necessitats dels nens, aquestes lleis són:

 • Ens esforcem a merèixer confiança i fem confiança a tothom.

 • Vivim la nostra fe i respectem les conviccions dels altres.

 • Aprenem a ser útils i a fer servei.

 • Som germans de tothom i treballem per la pau.

 • Som fidels al nostre país i ens sentim ciutadans del món.

 • Defensem la natura i protegim la vida.

 • Aprenem a viure en equip i tot ho fem entre tots.

 • Som decidits i afrontem les dificultats sense por.

 • Estimem el treball i volem fer bé les coses.

 • Aprenem a estimar i a jugar net.


D’aquestes lleis, i de l’aplicació que se’ls ha donat dintre del moviment de Minyons, en podem extreure una idea clara de com volem treballar. Primer ens proposem fer aprendre als infants a partir de la experiència, és a dir, superant nous reptes per si sols. Però amb l’acompanyament del grup i nostre, fent que es sentin partícips i protagonistes de la seva propia història. Creant així un clima de cooperació i participació propia que és una de les bases de l’escoltisme.

Com a eina de transformació social, que és l’escoltisme, volem inculcar als infants una visió del món més inclusiva i multicultural on puguin aprendre a deixar de veure el món com un espai d’exclusions (si jo sóc jo, i tu ets tu, ni jo puc ser tu, ni tu pots ser jo) i passar a veure’l com un espai inclusiu (si jo sóc jo, i tu ets tu, tu i jo podem ser nosaltres). A més, volem recalcar que no importa d’on vens, ni a on vas; sinó el que ets.

Aquest projecte intenta proporcionar als infants eines per a oferir una visió més amplia de la realitat. Treballant així l’esperit crític de la persona i afavorint el mètode escolta en la tria de decisions.

Mitjançant el projecte “Cap infant sense estiu” volem colaborar en la integració social dels infants en risc d’exclusió social del poble. Per a això, prentem treballar tant amb infants amb risc d’exclusió social com amb infants en situació de normalitat. I així millorar la cohesió entre els diferents infants de Sant Feliu de Llobregat.

Per últim, hem de recordar que són nens, i com a nens s’ho volen passar bé. Per tant volem dur a terme tot aquest procés educatiu des del lleure, tal i com es realitza al cau.

 

Objectius

Per dur a terme “Cap infant sense estiu” ens hem plantejat uns objectius en base els quals desenvoluparem aquest projecte. Aquests han estat decidits per a intentar cobrir al màxim les necessitats dels participants. Els objectius principals són:

 • Proporcionar un servei d’educació en el lleure vivencial i enriquidor.

 • Fomentar la integració social.

 • Treballar el creixement integral de la persona.

 • Educar  sense deixar de passar-nos-ho bé.

 • Realitzar els objectius anteriors dedicats a persones amb pocs mitjans.


Els diners recaudats mitjançant aquesta plataforma es destinaran, juntament amb el provinent d'altres fonts, a pagar el material i el menjar de les dues setmanes del casal.

 

Preu base

+Transport (0,40€)

x 10 dies

+IVA (10%)

Total

Nens (70)

1,65

2,05

20,50

22,55 x pax

1578,50

Adults (17)

2,10

2,50

25

27,5 x pax

467,50


Material→  150 € x 4 unitats=  600 €

Activitats varies        354,00 €

TOTAL        3.000,00 €

 

 

Conoce más sobre el proyecto
Ayuda ahora a este proyecto

¡Gracias! El período de aportaciones ya está cerrado.

40 € conseguidos

40€ conseguidos

2% de 2.000€

Estamos trabajando en un proyecto en el que realizaremos un casal de verano, con el objetivo que los niños y niñas de nuestro pueblo en riesgo de exclusión social se sientan en igualdad de condiciones y crezcan con unos valores inculcados en una educación basada en el ocio. Por eso necesitamos tu ayuda.

En la categoría: Derechos Humanos

Aportando 20€

Clauer logo Cau

SIN LÍMITE DE UNIDADES

Aportando 50€

Foulard AEiG Nostra dona de la Salut

SIN LÍMITE DE UNIDADES

Aportando 100€

Sopar a un bar de Sant Feliu (a concretar)

SIN LÍMITE DE UNIDADES

¿De quién es la idea?

alt imagen

TRUC2 AEiG Nostra Dona de la Salut

Hola, som un grup escolta d'entre 17 i 18 anys, i seguint la línia de l'escoltisme català ens hem marcat realitzar aquest projecte. Esperem que col·laboreu en la causa. Moltíssimes gràcies!

Cap infant sense estiu | namlebee.com